דודי החשמל יכולים לספק לנו מקלחת חמה בכל יום קר כשאין שמש בכלל אך בגלל הפעולה המאומצת שלהם, הם יכולים להתקלקל לעתים קרובות יותר. יש כמה דברים שצריך לדעת לגבי תיקון דודי חשמל, שבפעם הבאה שתצטרכו לעבור את התהליך תהיו הרבה יותר מוכנים.
כיצד בנוי דוד החשמל?
כדי להבין אלו בעיות יכולות לצוץ אצל דוד החשמל שלכם, כדאי שתבינו כיצד הוא פועל ומה החלקים שמרכיבים אותו. דודי החשמל פועלים בדיוק באותו אופן שבו הקומקום שלכם פועל. אמנם דודי השמש מחממים את המים בזכות האנרגיה הסולארית במשך רוב שעות היום בימי הקיץ, למעשה ברוב ימי השנה, אך כשאין שמש יש צורך בחימום חשמלי ולשם כך בקצה התחתון של הדוד יש את גוף החימום. גוף החימום נמצא ליד התרמוסטט, שהוא זה שאחראי לווסת את הטמפרטורה כדי שלא תהיה חמה מידי, זאת אומרת להפסיק את פעולת החימום כשצריך וכולם מורכבים על הפלאנג'.
מה התקלקל בדוד?
- עוד לפני שאתם מזמינים טכנאי חשוב מאוד לנסות לאבחן את הבעיה בעצמכם. כך גם תבינו יותר טוב בעצמכם, דבר חשוב מאוד כשקוראים לבעל מקצוע אליכם הביתה, ובנוסף תוכלו להיות הרבה יותר ברורים כשאתם מתקשרים לטכנאי ומנסים להסביר לו מה הבעיה. חלק מהבעיות תוכלו לפתור גם לבדכם דבר שיכול לחסוך לא מעט כסף.
- דודי חשמל יכולים להיהרס אחרי זמן מה בעיקר בגלל תקלות בגוף החימום. גוף החימום הוא זה שפועל בצורה מאומצת וגם אחראי לחשבון החשמל הגבוה שלנו בחורף, כאשר יש לכם דרכים לשמור עליהם. כדי למנוע תיקונים חוזרים ותכופים כדאי להבין כיצד מפעילים אותם בצורה נכונה וחסכונית, וכמובן לוודא שמקבלים שירות תיקונים מנוסה ומקצועי.
מתי הבעיה בתרמוסטט ומתי בגוף החימום?
חלק מהבעיות מתרחשות דווקא בתרמוסטט. אם התרמוסטט תקול זה לא אומר שהמים לא מתחממים אלא שהדוד החשמלי שלכם מקצר את כל הבית. שימו לב שזה קורה וכך תדעו שאין באמת צורך להחליף את כל גוף החימום. לעומת זאת, אם הדוד מקצר מיד, זה אומר שהבעיה היא בגוף החימום ואין מנוס מהחלפה שלו.